Juridische kennis; zo zit het!

Juridische kennis; zo zit het!

De juridisering van de samenleving is gaande. Dat merken we ook in de gehandicaptenzorg. Het heeft invloed op het vak van professionals in de zorg. Zoals voor een begeleider. Als je in de zorg werkt, heb je met veel wetten en regels te maken. En wat mag dan wel en wat mag niet?

Speciaal voor iedereen die in de gehandicaptenzorg werkt is er het dossier juridische kennis op het Kennisplein Gehandicaptensector.

Begeleiderscongres
Om het thema extra aandacht te geven organiseerden het Kennisplein gehandicaptensector, ’s Heeren Loo en VGN het begeleiderscongres Juridische kennis; zo zit het! op 5 november in Wekerom. De onderwerpen beroepsgeheim en vertegenwoordiging stonden centraal. Juristen in de zorg verzorgden een juridische introductie en spijkerden de kennis van de aanwezigen bij door middel van crash courses.

Wat vertel je de politie?
Wat mag je aan de politie vertellen als zij aan de deur staan en vragen stellen over een cliënt? Mag een cliënt zelf beslissingen nemen of moet zijn vertegenwoordiger dit doen? Allerlei praktische vragen die aansluiten bij situaties die begeleiders dagelijks tegenkomen. Deze konden gesteld worden tijdens de workshops. Bij het juridisch loket of de zittende rechter. En ook bij de voorstelling van de familiefabels en het gesprek bij de Raadmaatjes.

Kennisdossier
De conclusie na een dag kennis uitwisselen; we kunnen met elkaar nog veel leren op het gebied van juridische kennis. Naast de juridische kaders zijn samenwerken, vertrouwen, aandacht en dialoog erg belangrijk! Wil je meer weten over juridische kennis binnen de gehandicaptenzorg. Bekijk dan het kennisdossier op het Kennisplein Gehandicaptensector.

Bron: vgn.nl

Wmo ondersteuning op maat voor gemeentes, cliënten en zorgaanbieders

Naast het brengen van nieuwsitems en de blog van Norbert Strijker, bekend om zijn grote kennis en duidelijke inzichten op het gebied van de Wmo, doet WMO-Wijzer veel meer; In een markt waar het moeilijk is om de juiste feiten en informatie te krijgen en waarin organisaties elkaar tegenspreken, bundelt onze organisatie de geverifieerde kennis en informatie en deelt die met u waar het maar kan.

WMO-Wijzer gaat met u, dat wil zeggen met gemeentes, met zorgaanbieders, met verzekeraars en het CIZ, in gesprek en helpt u op maat met de vraagstukken die u tegenkomt.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak.

NEEM CONTACT MET ONS OP
null
BEKIJK ONZE VACATURES