Innovaties in de gehandicaptenzorg

Innovaties in de gehandicaptenzorg

In het Ik Boekje op de iPad van Kiandra Martes (7) staat niet alleen alles over haarzelf. Haar opa op Aruba zit er ook in. Als ze in een droevige bui dreigt te raken, kan ze zijn filmpje bekijken. Tranen gaan over in stilte en daarna in een glimlach. Dat was vroeger veel lastiger.

Het Ik Boekje is een app die wordt gebruikt voor kinderen met een ernstige meervoudige beperking. Begeleiders, therapeuten en ouders kunnen bij elkaar een kijkje in de keuken nemen en elkaar vertellen hoe Kiandra en andere kinderen hun emoties uitdrukken, of welke medicijnen ze gebruiken. Ook staat er een dagboek in.

Het Ik Boekje is ontstaan vanuit een samenwerking tussen gehandicaptenzorgorganisaties Pameijer en Siza samen met NSGK, RMC Groot Klingendaal en Artificial Industry.

Gehandicaptenzorgprijs
In 2015 won het de Jenneke van Veen-Verbeterprijs (georganiseerd door de VGN) en dong in 2016 mee naar de Gehandicaptenzorgprijs van de VGN. ‘Een ogenschijnlijk simpele digitale update van het aloude heen-en-weer-schriftje. Maar doordat ouders er zelf ook mee werken, ontstaat een veel betere verbinding tussen ouders en begeleiding. Hun onderlinge verhouding wordt er veel gelijkwaardiger door’, roemde de jury de innovatie.

De VGN is voor de nieuwe editie van de Gehandicaptenzorgprijs op zoek naar technologische innovaties die het leven van mensen met een beperking aangenamer maken. Kent u technologische innovaties die ervoor zorgen dat mensen met een beperking een aangenamer leven kunnen leiden? Meld die dan aan voor de Gehandicaptenzorgprijs 2018. Aanmelden kan tot 31 mei 2018.

Bron: vgn.nl

Norbert Strijker, directeur van WMO-wijzer, is begonnen als ergotherapeut en heeft zich ontwikkeld tot projectleider en beleidsadviseur. Met ruim 20 jaar ervaring mag hij zich inhoudelijk expert in Wmo en AWBZ noemen. Deze kennis deelt hij met u in zijn blogs en opiniestukken.

Wmo ondersteuning op maat voor gemeentes, cliënten en zorgaanbieders

Naast het brengen van nieuwsitems en de blog van Norbert Strijker, bekend om zijn grote kennis en duidelijke inzichten op het gebied van de Wmo, doet WMO-Wijzer veel meer; In een markt waar het moeilijk is om de juiste feiten en informatie te krijgen en waarin organisaties elkaar tegenspreken, bundelt onze organisatie de geverifieerde kennis en informatie en deelt die met u waar het maar kan.

WMO-Wijzer gaat met u, dat wil zeggen met gemeentes, met zorgaanbieders, met verzekeraars en het CIZ, in gesprek en helpt u op maat met de vraagstukken die u tegenkomt.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak.

NEEM CONTACT MET ONS OP
null
BEKIJK ONZE VACATURES