In de media – Binnenlands Bestuur: 4 gemeenten gaan weer indiceren op uren

In de media – Binnenlands Bestuur: 4 gemeenten gaan weer indiceren op uren

De Noord-Brabantse gemeenten Boxtel, Haaren, Sint Michielsgestel en Vught gaan per 2020 stoppen met resultaatgericht indiceren in de Wmo, meldt Zorgvisie. Die methode van inkoop en indiceren leidt tot veel onduidelijkheid bij zorgaanbieders en mensen met een ondersteuningsbehoefte. Wmo-cliënten krijgen weer een uren-indicatie.

Ieder(in), de belangenorganisatie voor mensen met een beperking en/of een chronische ziekte is kritisch over het voorstel van De Jonge en blij dat Boxtel, Haaren, Sint Michielsgestel en Vught stoppen met het resultaatgericht indiceren. Volgens Liesbeth Moret, juridisch medewerker bij Ieder(in) zijn dit de eerste gemeenten die deze praktijk uitdrukkelijk afzweren. De Gelderse gemeente Doesburg heeft volgens Moret verregaande plannen om er in het komend jaar mee te gaan werken teruggedraaid.

Binnenlands Bestuur: Gemeenten gaan weer indiceren op uren in Wmo

Bron: iederin.nl

Wmo ondersteuning op maat voor gemeentes, cliënten en zorgaanbieders

Naast het brengen van nieuwsitems en de blog van Norbert Strijker, bekend om zijn grote kennis en duidelijke inzichten op het gebied van de Wmo, doet WMO-Wijzer veel meer; In een markt waar het moeilijk is om de juiste feiten en informatie te krijgen en waarin organisaties elkaar tegenspreken, bundelt onze organisatie de geverifieerde kennis en informatie en deelt die met u waar het maar kan.

WMO-Wijzer gaat met u, dat wil zeggen met gemeentes, met zorgaanbieders, met verzekeraars en het CIZ, in gesprek en helpt u op maat met de vraagstukken die u tegenkomt.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak.

NEEM CONTACT MET ONS OP
null
BEKIJK ONZE VACATURES