Aanpak wachtlijsten heeft voor iedereen prioriteit

Aanpak wachtlijsten heeft voor iedereen prioriteit

‘Met de krappe arbeidsmarkt is het niet eenvoudig om de wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg terug te dringen.

We moeten oplossingen in de aanpak van wachttijden zoeken in een verlaging van de administratieve lasten, het slimmer organiseren van processen en het optimaal benutten van behandelcapaciteit in de regio’, zegt beleidsadviseur Marloes van Es van GGZ Nederland en lid van de landelijke Stuurgroep Wachttijden GGZ.

Nieuwe kwartaalcijfers laten zien dat de wachttijden in de basis GGZ vrijwel overal binnen de gestelde normen vallen, maar dat de wachttijden voor een aantal specifieke cliëntengroepen en behandelingen in de specialistische GGZ helaas oplopen. Van Es: ‘Dat is ontzettend jammer, want wachten op een behandeling is voor mensen heel erg vervelend. Het terugdringen van wachttijden heeft voor iedereen prioriteit, maar de praktijk is weerbarstig. Dé oplossing voor het probleem bestaat niet.’

Lees hier het volledige interview op wegvandewachtlijst.nl

Bron: ggznederland.nl

Wmo ondersteuning op maat voor gemeentes, cliënten en zorgaanbieders

Naast het brengen van nieuwsitems en de blog van Norbert Strijker, bekend om zijn grote kennis en duidelijke inzichten op het gebied van de Wmo, doet WMO-Wijzer veel meer; In een markt waar het moeilijk is om de juiste feiten en informatie te krijgen en waarin organisaties elkaar tegenspreken, bundelt onze organisatie de geverifieerde kennis en informatie en deelt die met u waar het maar kan.

WMO-Wijzer gaat met u, dat wil zeggen met gemeentes, met zorgaanbieders, met verzekeraars en het CIZ, in gesprek en helpt u op maat met de vraagstukken die u tegenkomt.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak.

NEEM CONTACT MET ONS OP
null
BEKIJK ONZE VACATURES