Aan de slag met onafhankelijke cliëntondersteuning

Aan de slag met onafhankelijke cliëntondersteuning

Onafhankelijke cliëntondersteuning helpt mensen gratis en laagdrempelig bij het vinden en regelen van (levensbrede) zorg en ondersteuning. Iedereen die er behoefte aan heeft, heeft hier op grond van de Wmo en de Wlz recht op.

Maar hoe richt je deze ondersteuning in? Elk mens is immers anders en heeft andere behoeften. MIND, Ieder(in) en Patiëntenfederatie Nederland brengen in beeld wat het is en hoe je ermee aan de slag kunt gaan.

MIND, Ieder(in) en Patiëntenfederatie Nederland hebben samen gewerkt aan het project ‘Aan de slag met onafhankelijke cliëntondersteuning’. Doel is om gemeenten, zorgkantoren en regionale cliënten- en familieorganisaties te helpen om aan de slag te gaan met onafhankelijke cliëntondersteuning.

Hiervoor hebben we twaalf mensen in beeld gebracht die gebruik maken van onafhankelijke cliëntondersteuning. Daarbij hebben we ook enkele informatieve filmpjes en een zogeheten ’gesprekshulp’ gemaakt. Deze producten helpen om beter te begrijpen wat mensen zoal nodig kunnen hebben. De gesprekshulp is bedoeld voor regionale organisaties (gemeenten, zorgkantoren, regionale cliënten- en familieorganisaties) om met elkaar in gesprek te gaan over wat er nodig is om onafhankelijke cliëntondersteuning in de regio verder te ontwikkelen.

Bekijk hier het filmpje over de ervaringen van Paul die een hoge dwarlaesie heeft
Bekijk hier het filmpje over de ervaringen van Henk die mantelzorger is
Bekijk hier het filmpje over de ervaringen van Sikko die lange tijd dakloos was 

Lees hier de portretten (de gesprekshulp zit achteraan in de pdf)

Bron: iederin.nl

Norbert Strijker, directeur van WMO-wijzer, is begonnen als ergotherapeut en heeft zich ontwikkeld tot projectleider en beleidsadviseur. Met ruim 20 jaar ervaring mag hij zich inhoudelijk expert in Wmo en AWBZ noemen. Deze kennis deelt hij met u in zijn blogs en opiniestukken.

Wmo ondersteuning op maat voor gemeentes, cliënten en zorgaanbieders

Naast het brengen van nieuwsitems en de blog van Norbert Strijker, bekend om zijn grote kennis en duidelijke inzichten op het gebied van de Wmo, doet WMO-Wijzer veel meer; In een markt waar het moeilijk is om de juiste feiten en informatie te krijgen en waarin organisaties elkaar tegenspreken, bundelt onze organisatie de geverifieerde kennis en informatie en deelt die met u waar het maar kan.

WMO-Wijzer gaat met u, dat wil zeggen met gemeentes, met zorgaanbieders, met verzekeraars en het CIZ, in gesprek en helpt u op maat met de vraagstukken die u tegenkomt.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak.

NEEM CONTACT MET ONS OP
null
BEKIJK ONZE VACATURES